Excel vervangen | 7 redenen

Excel wordt veel gebruikt binnen bedrijven: niet alleen als spreadsheet, maar ook als een soort ad-hoc applicatie platform, met ingewikkelde formules en VBA macros. Maar naarmate de omvang en complexiteit van de sheets/apps groeien, stijgt ook het risico voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen.

Hoe belangrijker de "Excel app" wordt, des te meer reden om hem om te zetten naar een professioneler platform.

Kwetsbaarheid
Excel apps zijn heel eenvoudig kapot te maken: kopieer een paar rijen, of ga in een cel staan met een formule, en hij werkt vaak niet meer of, erger, geeft foute resultaten. Sommige dingen kun je met locking voorkomen, maar niet alles.

Matige onderhoudbaarheid
Een Excel app is vaak gebouwd door één gedreven medewerker; maar als die vertrekt, of zelfs als hij/zij er een paar jaar niet naar gekeken heeft, is de kennis weggezakt of verloren. Op een gegeven moment durft niemand hem meer aan te passen.

Geen multi-user ondersteuning
Als je met meerdere gebruikers in een Excel-app met macro's werkt, groeit de kans op conflicten snel. En omdat een Excel sheet zo gekopieerd is, gaan er al gauw verschillende versies door de organisatie rondzwerven.

Geen ondersteuning voor logging
Het loggen van wijzigingen in een Excel-applicatie is uiterst beperkt. Het is bijna niet mogelijk om bij meerdere gebruikers verantwoordelijkheden te borgen of inzicht te geven in wie wat wanneer aangepast heeft.

Beperkte mogelijkheden voor interfacing
Informatie in Excel sheets wordt meestal met de hand ingeklopt: soms kunnen gegevens ingeladen worden, maar dan nog alleen vanuit een statisch bestand. De mogelijkheden voor interfacing zijn zeer beperkt, en de foutgevoeligheid is hoog.

Traagheid (door omvang)
Bij grote hoeveelheden regels, kolommen en formules loopt het aantal berekeningen snel op. Vaak staan de formules in een cascade, berekende cellen die andere berekende cellen gebruiken; exponentiële vertraging is het gevolg.

Geen enterprise-level beveiliging
Een Excel sheet bevat alle logica en alle data, en is makkelijk te kopiëren en versturen. De wachtwoordbeveiliging van Excel is niet bedoeld om hackers tegen te houden, en biedt dan ook weinig bescherming tegen kwaadwillenden.

XLRIT is in staat om in korte tijd samen met u uw Excel-applicatie om te bouwen naar een professionele Java applicatie. Netjes gedocumenteerd, eenvoudig aanpasbaar, klaar voor honderden users indien nodig, met applicatie logs en audit records, API's voor systeeminterfaces, robuust en secure.

Onze aanpak bestaat eruit dat we vanuit de Excel-applicatie samen met u de requirements nauwkeurig uitwerken en exact beschrijven. Op basis van deze requirements kunnen we met onze engine GEARS de software genereren. Op deze manier heeft u in zeer korte tijd uw Excel applicatie vervangen door een professionele Java applicatie van hoge kwaliteit, die bovendien eenvoudig aangepast kan worden. Klaar voor de toekomst!

Wij staan 100% achter onze methode en producten: daarom behoort een samenwerking op no cure-no pay basis tot de mogelijkheden.

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul hieronder uw contactgegevens in en we nemen contact met u op.