Hieronder een overzicht van veel gestelde vragen over onze oplossingen als ook de (technische) details hiervan.

Jullie claimen geen vendor lock te hebben. Hoe zit dat?

GEARS produceert dezelfde type producten als bij een gebruikelijke manier van software ontwikkelen. Denk aan bedrijfsprocesontwerpen, technische ontwerpen, diagrammen, source code incl. documentatie die tevens aangeeft uit welke requirements dit deel van de source code voortkomt, structuur van het logisch als ook het technisch data model, test cases, etc. Deze deliverables zijn door onafhankelijke analisten en programmeurs gereviewed op onderhoudbaarheid. Daarnaast maakt de resulterende oplossing enkel gebruik van bekende en kwalitatieve open source frameworks en componenten. Dit alles zorgt ervoor dat je ook zonder GEARS, dus met gebruikelijke ontwerp- en programmeer-tools de oplossing kunt aanpassen.

Lees meer »

Hoe ziet het automatisch gecreëerde technisch datamodel er uit?

In principe kan GEARS aangepast worden om allerlei manieren te ondersteunen waarin logische entiteiten uit de business requirements vertaald worden naar een technische data structuur. Natuurlijk heeft het de voorkeur om zo min mogelijk handwerk te hoeven verrichten. Daarom zal GEARS standaard uitgaan van een consistente manier van vertalen. Op dit moment is dat de volgende:

Lees meer »

Hoe zit het met testen?

Omdat GEARS business requirements foutloos vertaald naar een werkend systeem, is het hebben van hebben van lower level unittests in essentie niet meer nodig. Higher level test gevallen zijn nog wel nodig. Deze zijn bedoeld om de business requirements te testen door verschillende testpaden door de gegenereerde business processen en daarmee ook diens onderliggende systeemprocessen te testen. Hieronder een voorbeeld van een klein bedrijfsproces waarin gebruiker employee1 een proces voor een verlofaanvraag start en de eerste taak (scherm) in het proces vult met de gegevens van de verlofaanvraag. Vervolgens voert gebruiker manager1 het besluit in als ook de reden voor dit besluit.  

Lees meer »

Waar is GEARS geschikt voor en waarvoor niet?

De grootste voordelen van de ontwikkelsnelheid van GEARS behaal je in het bijzonder bij het maken van goed geïntegreerde informatieverwerkende bedrijfssystemen zoals die voorkomen in de financiële sector, de dienstverlenende sector, de overheid, de zorg, maar ook in de maakindustrie. Maar omdat GEARS zo veel lijkt en goed integreert met een normale manier van software ontwikkeling kun je in essentie met GEARS alle soorten systemen maken die je ook met een normale manier van software ontwikkeling kunt maken. Maar 

Lees meer »