Waar is GEARS geschikt voor en waarvoor niet?

De grootste voordelen van de ontwikkelsnelheid van GEARS behaal je in het bijzonder bij het maken van goed geïntegreerde informatieverwerkende bedrijfssystemen zoals die voorkomen in de financiële sector, de dienstverlenende sector, de overheid, de zorg, maar ook in de maakindustrie. Maar omdat GEARS zo veel lijkt en goed integreert met een normale manier van software ontwikkeling kun je in essentie met GEARS alle soorten systemen maken die je ook met een normale manier van software ontwikkeling kunt maken. Maar 

Op dit moment behaal je met GEARS een minder grote ontwikkelsnelheid in software die direct hardware aan moet spreken. Dus bijv. in een fabriek kun je er wel goed een ERP mee maken als ook de globale aansturing van de fabriek. Echter, de real-time software in PLC's die de kleppen op de fabrieksband op het juiste moment open en dicht doet is niet iets wat we met GEARS zouden ontwikkelen.

Daarnaast ligt de kracht van GEARS ook in het maken van grotere brokken integrale functionaliteit. Denk aan een geoptimaliseerd stuk functionaliteit met back-end, interfaces, gegevensverwerking en -opslag en ook indien nodig een front-end. Stel echter dat je enkel interfaces wilt maken met GEARS en die wilt toevoegen aan een bestaand niet-met-GEARS ontwikkeld systeem, dan kan dat op zich wel, maar dan zal het goed integraal samenwerken met de rest van het systeem niet meer door GEARS uit handen genomen kunnen worden.

GEARS zal out-of-the-box al een goed bruikbare en consistente user-interface voor je maken. Deze aanpassen kan, maar vereist normaal ontwikkelwerk. Daarom wordt de door GEARS gecreëerde user-interface vaak op de back-office van bedrijven gebruikt. De user-interfaces voor klanten van het bedrijf worden vaak handmatig gemaakt en roepen de door GEARS gecreëerde back-end functionaliteit aan. Op de roadmap van GEARS staat ook het uitbreiden van de huidige "IntelliGUI" die het mogelijk maakt dat de user-interface zich aan de omstandigheden aanpast (bijv. bij een adresveld wordt automatisch een interactieve kaart weergegeven) maar die het ook mogelijk maakt om de user-interface ter plekke, door bijv. een ervaren gebruiker, naar wens aangepast kan worden met eenvoudige drag & drop tekentechnieken. 

Op de roadmap staan trouwens ook een out-of-the-box (native) mobile app en op dit moment zijn we samen met de universiteit ook een out-of-the-box Voice Assistent aan het ontwikkelen waarmee bijv. eenvoudige taken binnen de bedrijfsprocessen middels bijv. een Google Assistent uitgevoerd kunnen worden. En dit alles zonder dat hier enig handmatig ontwikkelwerk voor nodig is.