Hoe zit het met de kwaliteit van jullie oplossingen?

Onze oplossingen worden ook binnen banken gebruikt en moet dus aan zeer hoge eisen voldoen.  Denk aan o.a. security, performance, schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, compliance, etc. Wordt een bepaalde eis toegevoegd of strenger gemaakt, dan zal dit over het algemeen in GEARS opgelost worden. Dat betekent dat alle oplossingen die met GEARS zijn ontwikkeld daarna met een druk op de knop kunnen voldoen aan deze nieuwe of strengere eisen. 

Daarnaast transformeert GEARS jouw wensen en eisen (requirements) tot een oplossing die per definitie voldoet aan deze wensen en eisen. En doet dat in essentie ook foutloos. Er zitten dus geen fouten in de software. Heel zelden vinden we toch een foutje, maar die wordt dan ook snel hersteld en met een druk op de knop verwerkt in alle met GEARS ontwikkelde oplossingen.

GEARS transformeert wel enkel business requirements en doet dat ook enkel binnen de scope van de oplossing. Dat betekent dat op dit moment user requirements, bijv. specifieke wensen over de user interface, alsook interfaces met niet door GEARS gecreëerde systemen, enkel aangepast kunnen worden met een gebruikelijke manier van softwareontwikkeling met een gebruikelijke kwaliteit.

Het is wellicht goed om te weten dat kwaliteit niet alleen door ons wordt gecontroleerd, maar ook onafhankelijk. Zowel door bekende geautomatiseerde tools als bijv. SonarQube voor code quality, Dependabot voor het gebruiken van de meest recente componenten en librariesen Fortify voor code security, als ook ad hoc en periodiek door onafhankelijke (menselijke) experts die de onderhoudbaarheid van de source code testen en met behulp van penetration tests de security van de applicatie.