Kun je met GEARS ook Business Object Models specificeren?

Ja dat kan. Het betreft dan ook echt een logische data modellering omdat alle technische details door GEARS worden geregeld (zie volgende onderwerp).

Het is ook niet ongebruikelijk om dan ook gebruik te maken van reeds bestaande industrie standaarden zoals in de zorg de Zorg Objecten of het Referentie Domeinenmodel Care. en in verschillende andere industrieën het open source Common Data Model van Microsoft. Ieder logische modellering die gespecificeerd is kan met dezelfde hoge snelheid die gebruikelijk is binnen GEARS projecten uitgebreid worden zodat de software maar ook aangrenzende systemen gebruik kunnen maken van deze nieuwe informatie. 

Out-of-the-box zal GEARS ook een visuele modellering maken die je interactief kunt doorzoeken. Het voordeel hiervan is dat het totale model visueel overzichtelijk en toch bruikbaar blijft:

Ook is het mogelijk om een statisch datamodel weer te geven in bijv. Mark Down bestanden (een gebruikelijk documentatie formaat voor software ontwikkelaars). Hieronder zie je een deel van een groter business object model wat voort komt uit een met GEARS ontwikkelde applicatie: